Menu

Menu

Uitzendbureaus zien kans in zzp’ers

Uitzendbureaus zien kansen in het groeiende aantal zzp’ers, zegt directeur Jurriën Koops van de ABU in een gesprek met NU.nl.

“Uitzenders worden steeds meer organisatoren van werk en bieden allerlei dienstverleningsconcepten. Dat moet wel goed georganiseerd worden. Zzp’ers moeten niet het afvoerputje van de flexibele arbeidsmarkt worden.”

Op dit moment werkt 70,4 procent van de beroepsbevolking in een vast dienstverband, terwijl 29,6 procent flexibel is. Hiervan is 8 procent aan het werk als uitzendkracht. Bijna 10 procent is zzp’er.

Faciliteren van flexibele arbeid
“Flexibele arbeid moet veel beter gefaciliteerd worden. Huidige regelingen op het gebied van pensioenen, hypotheken en scholing zijn allemaal niet toegespitst op flexibele banen”, aldus Koops.
“Langzaam maar zeker daalt het besef in dat een sterke arbeidsmarkt nodig is. Ook het imago van flexibiliteit moet verbeterd worden. Er kleeft nu te veel het beeld aan van onzeker werk dat plaatsvindt aan de onderkant van de arbeidsmarkt, maar flexwerk is door de hele arbeidsmarkt heen te vinden.”

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspagina


Contactinformatie

Nassaustraat 18
9671 BW, Winschoten
Tel: 0597 432 435
Fax: 0597 433 013

info@your-payroll.nl