Menu

Menu

Payroll nog niet overal bekend

Winschoten 01-11-2011 De arbeidsmarkt zal de komende jaren in grote mate blijven flexibiliseren. Een belangrijke rol is daarbij ook weggelegd voor payrollen.
Gerelateerd
Uit onderzoek van EIM in opdracht van de Vereniging Payroll Ondernemingen blijkt dat dit waar is. Bijna tweederde van de werkgevers is bekend met het begrip payrollen, maar niet iedereen heeft daar ook het juiste beeld bij. Zo worden er regelmatig onjuiste beschrijvingen gegeven zoals; ‘een soort boekhoudprogramma’ of ‘het uitbesteden van de loonadministratie aan de accountant’.

Het afgelopen jaar maakte ongeveer 8 procent van de werkgevers gebruik van payroll-services, blijkt uit het onderzoek. De meeste werkgevers die gebruik maken van payroll-krachten, kennen deze mogelijkheid vooral via hun bestaande uitzendbureau.

De grootste groep gebruikers van payroll-diensten komt uit de ICT-sector. 19,3 procent van alle werkgevers in deze branche maakt gebruik van payroll-krachten. Ook in de overige dienstverlening (14,2 procent) en de landbouw, bosbouw en visserij (14,1 procent) wordt er relatief veel gebruik gemaakt van payroll-krachten.

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspagina


Contactinformatie

Nassaustraat 18
9671 BW, Winschoten
Tel: 0597 432 435
Fax: 0597 433 013

info@your-payroll.nl